Мае мидхъуыдытае

Татьяна Плити
Мае мидхъуыдытае никаемаен заегъдзынаен,
Хаерзталынджы ыстъалытаен аермаест.
Аехсаевыгон сае аерттывд дард фаезыны
Аемае фаесабыр  ваеййы заердаейы ызмаест.

Аендаер каей хъаеуынц заердаейы хъынцымтае?
Цымае каей уды агурон аенцой?
Каеимае скаеуон мастсафаг цаессыгтаей?
Аемае хуыцауаен чи скаена мае кой?