Поэтическое слово

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я


                ПОЕТИЧНО  СЛОВО

                Поетичното ми слово
                мъглявости не търпи.
                Казвам нещата сурово,
                без заобикалки и лъжи.

                Не се отказвам от знаци -
                въпросителни и тирета.
                Не пиша само за познати
                събития и полит-човеци.

                Привлича ме мъдростта
                и величието на Всемира,
                неописуемата му красота,
                която неудържимо напира.

                Изгряващите светове
                от вихри фотонни създадени,
                звездните ветрове
                в квантови дълбини разпалени.

                Там трябва да търсим разковничето
                за очовечаване на обществата,
                за премахване на алчността и злобата,
                на войните и нищетата.

                Ана  Величкова