Песню пела о своей судьбе

Виктор Старик
   ПІСНЮ СПІВАЛА ПРО ДОЛЮ СВОЮ
Очі дівочі,
Як зірки в ночі,
Личко, мов яблучко
      - блий налив.
Коси до пояса,
Голос співочий,
   як колокол-дзвін.
Такую красуню
Зустрів біля хати,
Наталкою звали її.
У криниці воду брала   
Поливала квіти,
Пісню співала
Про долю свою.
"Ой доленько доле,
Де загубилася ти?
Мене оминаєш чому?
Коханний і досі
    не при мені?..".
Очі дівочі,
Як темная нічка,
Котилися сльози,
По білому личку...
Зав'яли у садочку
Жовті тюльпани,
Розлучили з милим
      дівчиноньку
Люди погані.
Розлучили  з милим
       дівчиноньку
Люди погані.
18.01.2024.