Галина Рябова-Дворядкина. Не в колпаке. Рус. Бел

Максим Троянович
Не в колпаке дурацком сила!
 
Не в колпаке дурацком сила,
А скоморошье ремесло!
Шут при Петре-умом всесильным
Словами брил всех наголо.

Что забавляет в обезьянах?
Ужимки, ловкие прыжки.
Мир безголосых, голых, пьяных,
С Европой наперегонки.

Был шут Балакирев кумиром,
Пришло бесовье торжество,
Им и простор намного шире,
Подать наглядно естество.


***

Не ў каўпаку дурным сіла!
 
Не ў каўпаку дурным сіла,
А блазенскае рамяство!
Блазан пры Пятру-розумам усёмагутным
Словамі галіў усіх наголо.

Што бавіць у малпах?
Крыўлянні, спрытныя скачкі.
Свет безгалосых, голых, п'яных,
З Еўропай навыперадкі.

Быў блазан Балакіраў кумірам,
Прыйшла бесоваяі мпрэза кісне
Ім і абшар нашмат шырэй,
Казаць навочна існасць.

    Перевёл Максим Троянович