Тоуган телем

Галия Абайдуллина
Кайран себер татар  теле,
Йатларга пирмэс телем.
Ус телемтэ кэплэшкэнкэ
Тын кэн нэрсэне пелтем.

Син татлы тел, син моnны тел,
Эткэм-инэмнен теле,
Син минэ кэнне пелтертен,
Себер татарнын теле.

Инэм мине пы тел пел;н
Цэнкелцэктэ тирбэткэн.
Оннэм йомак кэплэгэнтэ,
Йорэклэрне тибрэткэн.

Туган телем, кэплэп пир син
Мин пелгэн сугышларны,
Омор пуйына имкэткэн
Мин кургэн сагышларны.

Ракмэт синэ, тоуган телем,
Син йэшэтеп калтыртын,
Омотемэ йеткэле син
Йана йуллар салтыртын.


Стихотворение татарскими буквами напечатано в рецензии...