Утренние капли

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа


                УТРИННИ  КАПКИ

                След гъста мъгла
                слънце изгря,
                небето с лъчи се усмихна.
                Планинският хребет засия,
                гората скрежна притихна.

                И в тишината нещо запя,
                неочаквано и скокливо.
                Не беше птица,
                ни извор избликнал,
                ни ручей с прозрачна вода.

                Топеше се скрежът
                и капки звънливи
                огласяха утринта.

                Ана Величкова