Примирення

Николай Чельтер
Країв чужих бездосвідний аматор
І власного критичний коментатор,
Я рік: на Батьківщині власній
Шукати розум й геніїв завчасно.
Де вірний розум, геній де знайдемо?
Це марний труд і сподіватися даремно.
Де громадянин з серцем благородним,
Піднесеним і жвавим, не холодним?
Де жінка-не з холодною красою,
А з полум’яною, чарівною, живою?
Де діалог знайду невимушений певний,
Освічений, блискучий, жвавий, чемний?
У Батьківщині я вбачав майже Помпею.
З ким можна буть холодним без зазначень?-
Та вчора я Голіцину побачив
І примиривсь з Вітчизною своєю.

P.S.Пушкін О.С.