Туман

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа


                М Ъ Г Л А

                Пълзи мъгла
                и се сгъстява,
                обвива урви и бърда
                и спуска се,
                и затъмнява
                със скрежния си плащ
                града.

                Човешки сенки
                бавно крачат.
                Трепти стена
                от сивота.
                Денят от утрото
                е мрачен -
                без шумната си суета.

                Ана  Величкова