Крещение

София Святодухова
Водохреща
Кожен рік ми зустрічаєм
Хлібом-паляницею,
І пісні разом співаєм
Сіємо пшеницею.

От і цей рік засівали,
Щоб врожай на славу був,
І пісні дзвінкі співали,
Щоб і щастя було тут!

А хрещенськії морози
Та не забарилися,
Кришталем природа вкрилась,
Наче вся умилася!

Я частушки вам співаю
Ви - уважно слухайте:
Як мороз на річку ляже
Купатись не думайте!

Бо купаються в хрещенські,
А Богу не моляться -
Не того Господь наш хоче
Не для того коїться,

Не для того річка мерзне,
Щоб купались цілий рік,
Не для того посилає
Нам мороз, на воду - лід.

Я частушки вам співаю,
Щоб боялись Бога ви,
І робили добрі справи,
Не гнобили сироти.

Я частушки вам співаю,
Щоб страх Божий був у вас.
Не завжди є з нами Мати,
Та робіть Її наказ!

Те, що вам заповідала,
Тільки так перемогти
Може наша вся країна,
Ворогу не стане сил.

Я частушки вам співаю,
Щоб був мир і урожай,
Щоб горя не знала Мати,
Щоб на Землі настав рай!

Я частушки вам співаю,
Бо Христос уже іде!
Виряджає Його Мати
І наказ такий дає:

Сину-Сину, не барися,
На Землі уже зима,
А весною все розквітне,
Ти прийди, як розквіта!

Люди дуже настраждались,
Просять миру, злагоди.
Ти прийди до них, Синочку,
Бо вони вже на межі!

Я частушки вам співаю,
Щоб воліли зустрічать,
Іісус Христос - Спаситель
Він врятує знову вас!

А гонителі побачать,
Що для них прийшов кінець -
Приготував для них пекло
Сотворитель, наш Отець.

Я частушки вам співаю,
Щоб надію мали ви.
Перемога засіяє,
Бо Христос уже в путі!

Не забариться, а прийде
В час, коли Його не ждуть.
Сину-Сину, Ти - надія!
Приготуй для Батька путь!

Я частушки вам співаю,
Бо настав кінець всьому!
Лютий мороз наступає,
Та Весна буде і тут!

Я частушки вам співаю,
Може хтось і не встига,
Та чекати вже не будем:
Це - останняя зима.

Смачна з маком паляниця,
І крученик, і вертут -
Засіваємо на славу,
Буде мир і спокій тут! Амінь