Нiчна Пектораль Днiпра

Юджин Папуша
Чарівні влітку ночі на Дніпрі!
Де Місяць-Гривна старовинна
пливе по рунах сивини,
посріблив хвилі чудодійно….

Зірки в Дніпрі блищать з гори,
гладь прикрашаючи намистом…
І оксамитну ніч костри
чарують золотом і блиском…

Духмяно тягнеться димком…
Натхнення вже у філіжанці…
Пісок лежить в ногах руном…
А долька Місяця - у склянці…

Як часто, в суєті суєт,
ми бачим все це ординарно...

В калейдоскопі літ сюжет
Господь малює геніально...

Так крізь віки, як  раритет,
живопис бачимо … наскально!

***
А. Куїнджі. «Місячна ніч на Дніпрі»