Тамара Вакульская. Талант. Рус. Бел

Максим Троянович
Талант жемчужине подобен:
Средь перламутра он растет,
Но может быть легко угроблен,
Когда в навоз он попадет.

И поэтическим атлантом
Не мни себя под льстивый мед.
Знай, перламутром для таланта
Лишь только критика слывет.

***
 
Талент

Талент жамчужыне падобны:
Сярод перламутру ён расце,
Але можа быць лёгка загублены,
Калі ў гной ён патрапіць у слаце.

І паэтычным атлантам
Не камячы сябе пад мёд, балазе.
Ведай, перламутрам дзеля таленту
Славіцца толькі ў крытыка на чарзе.

   Перевёл Максим Троянович