Все станеться

Александр Ноцкий
Все станеться… Зрештою, після все якось складеться,
як Рубіка кубік. Можливо, не так, щоб одразу,
та все буде добре. І той, хто лив сльози, всміхнеться,
в замовлених зморшках ховаючи рештки образи…

Все станеться… З сумніву ліній долонь непророчих
занедбана доля себе між рядків прочитає,
а ти… Ти збереш ще не знайдений скарб проти ночі
і, мовчки, бо боляче, станеш омріяним раєм…

Все станеться… Б-г намалює стежину до себе,
щоб ми не потрапили в злості сусідської пастку.
Ти житимеш, я ж повернуся, нарешті, на небо
і знов перетворюся з ніби цілого на частку…