Непостiйна музика життя

Галина Чехута
Непостійна музика життя:
Лад мажорний змінює мінорний.
То лунають ноти, як виття,
То бемоль звучить, як сон дрімотний.

Ноти смутку краплями дощу
У душі відстукують стаккато,
Ноти втоми у страшну добу
Передасть адажіо благально.

Все сплелося в музиці життя:
Радощі, печалі і тривоги.
І злітають з нотного листа
То піано, то скорботні дзвони.

Долітає з лінії вогню
Громове гарматне згубне форте.
Наші почуття – це плід сполук,
Що звучать у грудях, наче Морзе.

Непостійна музика життя,
Ноти щастя й болю часто поруч:
Підіймає музика звитяг,
Музика фіаско глушить ноту…