Лесной ручей

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа


                ГОРСКИ ПОТОК

                Скали.
                Многовековна бука.
                Поток извира
                и бълбука.
                По склона стръмен
                с шум се спуска,
                напръсква
                горските цветя,
                превива 
                край брега
                тревата
                и смело скача
                от скалата.
                Надолу
                пенесто шурти,
                в ехтящи бързеи
                се мята.
                Сред бурно
                кипнали води,
                той слива се в едно
                с реката.

                Ана  Величкова