Миклош Форма. Поэты начинаются с любви. Рус. Бел

Максим Троянович
Поэты начинаются с любви –
любви, которая не состоялась...
И, если от любви любовь осталась, –
пиши, гори, душою не криви,

не оставляй на позже, на потом
ни слова, ни строки, ни откровенья:
поэты не строчат стихотворенья,
не сеют чушь из-под пера и ртом,

готовым говореньем заменить
поэзии высокое звучанье...
Рождаются поэты в миг прощанья
с любовью – с той, с которой вечно жить...


***

Паэты пачынаюцца з кахання

Паэты пачынаюцца з любві –
каханн, што не адбылася...
І, калі ад кахання каханне засталося, –
пішы, гары, душою не крыві,

не пакідай на пазней, на потым
ні словы, ні радкі, ні адкрыцці:
паэты не штабнуюць вершы з-за прыці
не сеюць лухту з-пад пяра і ротам,

гатовым маўленнем замяніць
паэзіі высокае гучанне...
Нараджаюцца паэты ў імгненне развітання
з каханнем – з той, з якой вечна жыць...

     Перевёл Максим Троянович