Я так сказав, та все було не так

Миклош Форма
Я так сказав, та все було не так.
То не обман, то не кінцева правда.
Одне-два слова – то достатня правка,
щоб страва і розмова мали смак.

А я тобі тих слів не надаю
і не надам, бо в них недобрий присмак...
Слова із вуст – багатогранна призма,
що висвітлить невдало мисль мою.

Я буду обережним і нудним,
таким, яким ти ще мене не знала...
Як витерпиш, вважай, що не програла,
а кілька слів неточних – зайві сни...