Старе кiно

Юджин Папуша
Дивився вчора я старе кіно…
І пам'ять сколихнула все, що було...
Здавалося - недавно... Та давно
все в річку схилом літ моїх ковзнуло...

Забуті цуценята тих років
в моїх руках самотньо сиротили …
Та підросли, всім труднощам попри…
І ось, явившись, щастям причастили …

Води багато збігло з тих часів
де солов'ї співали нам  в долині…
І розірвало в морі безліч парусів 
життя в його безжалісному вирі ...

Та чутно в небі тих чуттів луну,
коли збудили клики журавлині
ту золотаву сонячну струну
і мрію щастя в шалі темно-синій...