Мечта-утопия

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                МЕЧТА-УТОПИЯ

                Проблесват нощни светлини -
                навън е вече тъмно.
                След много помрачени дни
                с надежда ще осъмнем.

                Каква е? Ще настъпи мир
                и Разум ще владее
                космическа и земна шир.
                Навред Добро ще сее.

                И ще разцъфне радостта.
                Светът ще се пречисти
                от злоба, гняв и нищета,
                и от омразни мисли.

                Мечта за Новата година -
                утопия неизпълнима...

                Ана  Величкова