Щедровка

София Святодухова
Нова радість стала,
Яка не бувала:
Над вертепом в Україні
Зірка засіяла!

Зірка ясна, Різдвяна,
Хай всі люди бачать,
Що Софія народилась
В українській хаті. (2)

Слухайте, народи,
Племена і села,
Діва Ясна воплотилась
Діва народилась! (2)

Хай всі люди знають,
Пісні хай складають,
Матір Божа і святії
Діву прославляють! (2)

Довго і не довго,
Швидко чи не швидко,
Вся Планета засіяла
Райдужним намистом! (2)

Племена і села,
радуйтесь-радійте,
Сам Христос, Ісус, Спаситель -
Діви Просвітитель! (2)

Калина у лузі,
На городі рясно
Уродила кукурудза,
А в хаті закваска. (2)

Буде хліб печений,
З маком паляниця.
Будуть-будуть дітям малим
груші й печериці. (2)

Нова радість стала,
Яка не бувала:
Над вертепом в Україні
Зірка засіяла!

Иллюстрация: Мама София Святодух - воплощение Софии Премудрости Божией.