Надii на новий рiк

Галина Чехута
Надії на новий рік

Останні дні старого року…
В душі – непевні почуття.
Ми, незважаючи на втому,
Жили з надією в думках.

Ми всі хотіли перемоги,
У мріях марили про мир.
Від Бога ждали допомоги,
Чекали радощів земних.

А що ми маємо? Неспокій,
Гіркоту втрат, душевний біль,
Безсонні ночі, смуток в домі,
А ще врагів шалену злість…

Образи, острахи, тривоги,
Сирени, вибухи і дим,
Печалі жалісливі ноти
І тугу у краю чужiм…

Так, не збулися сподівання,
На рік новий надії всі!
Можливо, він здійснить жадання,
Розтопить врешті горя лід!..