Едельвейс

Олег Мингалев
Засмальцьовані дні
Заколисані солодкоголосими птахами
По краплі стікають у далечінь
У прогалину безодні
Де квітка едельвейсу
Причепилась між брил
Нависаючих над туманом.
Безпечно розквітає
І радіє Всесвіту
Дивиться у дзеркало Сонця
Крізь примружені повіки споглядає на зірки
Котрі спалахують, регочуть
Над людськими лихами.
Караючий Христос переможе Антихриста
Бо так означено в Книзі Буття.
Тому квітка посміхається, як зірка
І слухає гімн перемоги.

3 листопада Першого від Другого пришестя року