475. У новоричну нич

Дмитрий Арутюнович Романов
У новорічну ніч бажаю щиро,
Щоб рік новий не став ще гірш за цей;
Щоб тиша дивувала, щоб у мирі
Пройшов він, не спотворивши лице

Солоною сльозою, а ялинка
Лишилася стояти там, де є;
Щоб на столі духмяні мандарини,
Салат із майонезом Олів'є

З медовиком стояли поруч, разом,
І посміхалась на столі кутя.
Не стань для нас озброєним наказом,
І викинь з голови усе сміття!

Коли живемо, наче на Голгофі,
Чого ж іще бажати? Та зажди:
О рік новий, не стань, як катастрофа,
І подаруй нам щастя назавжди!

грудень 2023