Кана-Бiс

Олег Мингалев
1
Ота вся наволоч, що п'є кефір корисний
Жере на дріжджах свій духмяний хліб
Кидає цукор вщент у каву безголово
Не камільфо їй їсти олово, лизати лід.
Як тільки з передка чума ворожа здрисне
Перетіпне лишень, коли в бінокль погляне рожа
І матірне від орка чутно слово...
Ота вся наволоч, що засідає в ресторанах
Та гроші розкрадає по тилам
Що вранці прокидається не в ранах
І стогне не від болю в теплих снах
Під ковдрою, в кублі, де втіха!
Щурів в тилу ятриться піхва
Щоденно пробиває в дрижаки
Не проти танків - їжаки!
Повія забавляє - секретарка
Того, хто дивиться статистиці у вічі.
Ну що з того, що без електрики доярка!
Недоєних корів охоплює од болю відчай...

2
В Наполеона гра. В рожевім капелюсі
Ступає чинно, як герой
Гравцеві в мінусі, чи плюсі
Одна робота - на перон
В турне від корпорацій торгів.
Ну що з того, що з тисяч тіл
Навряд чи що досягне моргів
Замерзне десь під сяйвами світил?
Між грудок камінців розкине м'язи.
Крук, здичавілий пес на груди ляже
Щоб серце роздовбати геть!
Тому не варто зупиняти Смерть
Котра про епос зим й не те розкаже!

3
Гібридні війни не вщухають
Обридні справи кровоточать...
В кафе-шантанах зброю - вір - не продукують!
Війною щоб назвать - не знята та печать
І не про те клопочуть.
Так геноцид іде невтішного народу.
Ще б пак! Бо нездогадливим родивсь
Без пам'яті безбатченком відбивсь
Не має тями щодо роду
Мамоні слугував і Богу не коривсь.
Дарує землю, надра - олігархам.
Щоб здерти шкіри - лізуть рахма!
Тож шкуродерам геть віддавсь.
Під соцем місце просить, але - зась!
Приречений піти у засвіти чи закордони
Він зпересердя клянчить дрони.
Чому не виробляють фірмачі?
Натомість інтернетові срачі...
Волання - щось не теє
Твориться нагорі, у кулуарах.
Напевне, зрада в Раді розквітає як лілея
Бо замок черговий зростає на Луарі.
Бажаннячко таке простеє
Доставити вантаж - на базу.
Літак так слідує указу...
Кінці сховати десь на По чи Шпреє.
Тож каву з тортом попиває аферист
І Віча право попирає, як артист
Що у стосунках дружніх з кана-бісом...
Думок кат-ма про тих, хто в лабіринтах по-під лісом
Де вже гілок давно нема.
Лиш стовбури з металом перемісом.

25 грудня 2023 або Першого від Другого Пришестя року