Як зупинити

Галина Чехута
 

Небо похмуре в мовчанні,
Кажуть, в безмежжі є Бог…
Може, сховався у хмарі?
Чом він не чує тривог?

В серці згасають надії,
Розпач вселяє журбу,
Настрої будить панічні,
Думку плекає сумну…

Суне навала ворожа,
Майже два роки – війна!
Де ж вона ласка Господня?
Повниться горем душа…

В грудях пече від знемоги,
Наче від гострих шипів…
Скільки терпіти незгоди?..
Втратити скільки життів?..

Спокою в серці немає!
День пролітає за днем…
Де ж воно щастя реальне?
Як зупинити цей щем?..