Напуття втрачае мудрощi

Галина Чехута
Напуття втрачає мудрощі

Сивомудрі є такі слова:
“Не снувати думку про погане”.
Їх не чують мати і вдова,
Бо навічно згасло сонце сяйне...

Каже мудрий: “Згадуй лиш добро!
Бережи в душі приємний спогад!”
Та коли страждання вже вросло,
В грудях – безнадії ревний* осад.

“Ти погане в серці не плекай!
Від сумних думок душа страждає…”
Та коли у серці – болю вкрай,
То напуття мудрощі втрачає…

“Душу очищай, живи з добром!”
Тільки все добро війна забрала!..
Плаче мати гірко над хрестом,
Бо у серці – незагойна рана…



*Ревний – пройнятий гіркотою, сумом, болем; гіркий, сумний, болісний.