Нет!

Ана Величкова
              Болгарский
              Мир и Люди


                Н Я М А!
               
                Свят на лъжи,
                на безчестие,
                на жестокости
                и войни...
                Няма скоро
                да се издигнеш -
                да се излекуваш
                от алчността
                и ламтежа за власт.
                Ти си като зловеща
                космическа
                черна дупка,
                която без остатък
                поглъща
                светлината на напредъка
                и Доброто.
                Явно няма
                да се поправиш,
                няма пороците си
                да преодолееш
                и да забравиш.
                Няма!

                Ана  Величкова