Не спиться менi

Галина Чехута
Темна ніч… Та не спиться мені,
Хоч навколо оглушлива тиша,
Цілий день так гула заметіль,
Та вночі і вона уже стихла…

А в будинку десь грає рояль,
Линуть звуки до болю журливі.
Хтось не спить, як і я, і свій жаль
Виливає в задумливім ритмі.

Разом з ним я крокую у ніч,
Щоб уранці побачити сонце.
В цьому світі сьогодні я – гість,
Ну а потім – лиш царствіє Боже…

А, можливо, є інші путі,
Тільки я їх не знаю, напевне?
Може, є десь усе для душі,
А життя там щасливе й безмежне?

Знов замріяно грає рояль…
Наче серце схвильоване плаче…
Вийшов місяць примарливий з хмар…
А, можливо, то молиться ангел?..