Развеянный дым

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я


                РАЗСЕЯН  ДИМ

                В часа на зимно свечеряване
                притихвам от тъга обзета.
                В какво остана аз да вярвам,
                какво изпълва ми сърцето -
                надежда, обич, порив светъл
                или покруса и печал?

                Ех, ако мога да открехна
                врата към свят от мъдрост зрял,
                където чувствата не вехнат
                и всеки е с достоен дял -
                към цел полезна устремен
                и радостен, и вдъхновен!

                Мечта от детските ми дни,
                превърната отдавна в дим...

                Ана  Величкова