Душа сяе

Галина Чехута
Душа сяє

Чарує снігу досконалість,
Кристалів сяйна чистота!
Вражає, вабить бездоганність,
В ній – цнота, дивна і проста…

Магічна аура струміння
Хистка, чуттєва, мов жива.
Сніжинки – начебто суцвіття,
Зими замріяної чар!

А як же прохолоддю пахне
Від цих казкових завірюх!
Здається, що літає ангел
І розсипає білий пух!..

Все у святковім білім сяйві:
Будинки, вулиці, сади…
Зима, в ошатному убранні, –
В полоні щастя і краси!..

Вселяє просвітління тиша,
Бадьорить сосен еліксир!
Душа, у захваті від дива,
Аж сяє в мареннях про мир!..