Каля рэчкi. На бел. мове

Наталия Лурье
Каля рэчкi, каля броду
Маладухi бралi воду.
Каля рэчки, каля млына
Дзецi збiралi калiну.

Каля рэчкi каля броду
Хлопцы строiлi запруду.
Каля рэчкi, ля ракi
Збiралiся юнакi

Каля рэчкi по сцяжынцы
Iшлi кабеты па сунiцы.
Каля рэчкi, ля ракi
Iх сустрэлi муЗыкi.

Каля рэчкi шум ды рухi.
Спрытна танчаць маладухi.
Забылiся пра гасцiнцы,
Пра сунiцы ды чарнiцы.

Каля рэчкi, каля броду
Ехаy бацюшка па воду,
Каля рэчкi, ля ракi
Яго спынiлi дайнЭкi.

Каля рэчкi, ля масточка
Рыбак вартуе паплавочка.
Каля рэчкi,  ля ракi
Ён злавiy тры чарапкi.

Каля рэчкi, каля млына
Духмяна цвiла шыпшына.
Каля рэчкi, ля ракi
На водар зляцелiсь пчолачкi.

Каля рэчкi, каля млына
Песнi, танцы ды гульбiна..
Каля рэчкi, ля ракi.
Напалi пчолачкi на iх.

Катя рэчкi, каля зельля
Спынiлiсь танцы ды вяселле.
Каля рэчкi, ля ракi
Уцяклi yсе y розныя бакi.