Цябе я абдымаю з цеплынёй

Поздняков Виталий
Цябе я абдымаю з цеплынёй
І чую востра часу хуткабежнасць,
Мой кожны ўдых напоўнены табой,
А ў небе зорным - цішыня і вечнасць.

З табой я не імкнуся жыць хутчэй -
Імгненне кожнае, ад ранка і да ночы
Нясу мой крыж, і робіцца лягчэй,
Калі гляджу ў твае сонечныя вочы.

Натхняе твайго сэрца глыбіня,
Начная птушка загукала ў палях...
Навокал нас - спакой і чысціня,
А высака над намі - Млечны Шлях…

З крыніцы тваіх вуснаў адап'ю
І запляту вясну ў густыя косы,
Я для цябе ад той пары пяю,
Калі прыйшоў у свет, малы і босы...

Снежань, 2023

Расейскамоўная версія тут:
http://stihi.ru/2023/12/16/6689

 #vitali_pazdniakou #лірыка #паэзія #вершы #вершынароднаймове #каханне #вершыпракаханне

Фотаздымак: Noah Silliman | Unsplash com