466. А, може, це усе неправда

Дмитрий Арутюнович Романов
А, може, це усе – неправда?
А, може, це усе – лиш сон,
Чи не поставлене на карту,
Чи ставить на кін злий дракон

Життя твоє? Хоча би двадцять
Років прожити не в брехні!
Ну де ж ти є, чаклун Хоттабич?
Спини цей жах! Що значить, ні?!

День добрий, Сонце й пташенята,
Аогода тепла цілоріч,
І пропаганда вмерла клята,
І хто над нами день і ніч.

Для тих, хто думати не вміє,
Не прокидайтесь взагалі.
Приречені. І не посміють
Спалити спам, що в голові.

А, може, світ цей іграшковий,
Й не слід коханням злить життя?
Вони послухають зразково,
Й продовжують своє гниття.

грудень 2023

Русская версия:
http://stihi.ru/2020/02/10/6519