459. Не повертайся

Дмитрий Арутюнович Романов
Не повертайся туди, де тебе не ждуть;
Спали мости і прихильності у кострі.
Коли на серці щемить, – затягнули джгут,
Сторінки пройдені. Зламані грона стріл.

Тобі назавжди нести к фортецю біль;
Усе ти кинеш – зіграєш комети роль,
Де лише тиша й кохання в сто тисяч вольт,
І де ніщо не замінить дитячий сміх.

Мовчання – відповідь. Геть забирайтесь, сни,
І зі скарабми спецслужби. Ні за що я
Не віднайду тишину. І тяжке виття
Встромлю у Місяць, що збудить усі шторми.

Не повертайся назад, там тебе не ждуть;
Там тільки холод забутих очей-тенет;
Там тільки стіни системи, там дикий спрут –
Допоки можеш, біжи – як в останнє, геть!

грудень 2023

Русская версия:
http://stihi.ru/2020/02/11/5627