Обiйми мене, Всесвiте

Галина Чехута
Вийди, Всесвіте, із пітьми,
Заспівай мені колискову!
Біль пекучий з душі зніми,
Обійми, забери тривоги!

Я живу у чужім краю,
Від сумних думок замерзаю,
Обійми мене, бо впаду,
Я смиренно тебе благаю…

Хоч хмаринкою перед сном,
Хоч веселкою, теплим вітром,
Квітом літа, зими сріблом,
Обійми лазуровим світлом…

Знаєш, Всесвіте, йде війна,
З дому линуть невтішні вісті…
Дай відчути: я – не одна!
Не самотня у цьому світі!..

Не шкодуй своїх почуттів,
Вбережи від страшного лиха,
Обійми, обнадій, утіш,
Розгорни ослабілі крила…