Хоровод

Ана Величкова
             Болгарский
             Родный край


                Х О Р О

                От детството ми
                спомен -
                хоро цветисто...

                Ден празничен е.
                На мегдана
                музиката свири -
                там леят се мелодии
                с игриви ритми.
                Хоро се вие
                на две-три
                плетеници.

                Мъже, жени,
                деца играят
                и няма възраст,
                нито етнос...
                Отдадени са всички
                на хорото,
                на песните,
                на ритъма свободен.

                Хоро се вие
                на мегдана.
                Хоро народно...

                Ана  Величкова