Здалось на мить

Галина Чехута
Сьогодні пожвавішала зима,
А вчора цілий день була похмура,
Розгнівалась на грудень не на жарт,
Лише під вечір, утомившись, вщухла.

І ось нарешті знов кружляє сніг,
Повільно на гілля дерев лягає,
Покірно осідає біля ніг,
Немов про сокровенне щось благає.

Радіє грудень!  Полиск у очах!..
Земля щасливо змінює обличчя…
А горобці стрибають по тинах,
Клюють зерно невпинно із коритця.

Зима вже дні рахує до Різдва,
Стоїть і тішиться красою в тиші…
Здалось, що в Літу канула війна,
Весь божий світ – у спокої і мирі!..