Нiхто не знае

Галина Чехута
Ніхто не знає

Напевно, насправді не знає ніхто,
Яким буде грудень, що січень готує…
Чи снігу зима намете на Різдво,
Чи дощ у калюжах нудьгу намалює.

Ще вчора затишно було у душі
Від свіжості барв первозданної тиші,
Здавалось,  не стогне земля у журбі,
Всі люди у щасті живуть і у мирі…

Ще вчора біліла від снігу земля,
Дерева стояли у шатах весільних,
Сьогодні краса у безодню стекла,
Немає прикрас на ялинках розкішних.

А що буде завтра? Чи сніг, чи мороз?
Чи злива накриє безжальністю ритму?
Знов спалах!!! І попіл піднявся снопом…
Як страшно від холоду, крику і диму!..