Хто

Галина Чехута
Ну чому мені так самотньо?
Для польоту не маю сил…
То заснути не можу довго,
То лечу, наче камінь, вниз.

Хто розкидав по світу сім’ї,
Залишив людей без житла?
Хто убив сподівання, мрії,
Зруйнував, розтоптав життя?

Хто цей нелюд, цей кат без серця,
Що  в душі запалив  печаль,
В Україну нахабно вдерся
І посіяв нестерпний жах?

Як тепер мені жити далі?
Як знайти себе в самоті?
Пропікають незгоди наскрізь,
Налітають, немов рої…