Уламки тривог у душi

Галина Чехута
Бувають тріщини в душі,
Що і болять, і кровоточать,
І долі зламані сумні,
Що уночі про щастя молять.

Немов примари на шляху,
Повзуть тривоги прямо в душу,
Чи проганяти цю мару,
Чи я її терпіти мушу?

Змішалось все: образи, біль,
Печаль, роздратування, радість,
Мов налетіла заметіль,
Чудово знаючи безкарність…

Видіння вранці пропаде,
В душі залишить лиш уламки,
До ранку з ними не заснеш,
Складаючи життєві пазли.

Змахнеш не раз сльозу гірку,
Відчувши в серці гострі жала…
Я знаю, все через війну,
Що вщент усе життя зламала.