Немае вороття

Галина Чехута
Немає вороття

Ні, неможливо народитись знову,
Хоча й говорять, що життя – спіраль.
Один виток – по замкнутому колу,
А далі жде рокований фінал.

Не можна знов дитиною з’явитись,
Зустріти раптом тих, кого любив,
З ким можна сокровенним поділитись!
О, як би всіх потішив цей сюрприз!..

Одне на всіх повітря, небо, сонце,
Щаслива зустріч, ніжний потиск рук!
Усе, як і раніш, до болю млосне,
Немовби й не було років розлук.

Обійми, радість, спогади, усмішки…
В яскравий світ пригод веде життя…
Усе б почати з чистої сторінки,
Та з безвісті немає вороття…