Розрослися буйно рожi пiд вiкном

Андрей Март 2
Розрослися буйно рожі під вікном,
Чисті роси їх вмивали на світанку,
Теплий вітер шепотів їм колисанку,
Сяяв різнобарвністю квітковий альбом.

Білі і рожеві, кремові, багряні –
Кольорами теплими радували зір,
Бджоли вирушали у медовий збір,
Пахощі навколо лились незрівняні.

Річка за городом бігла несміливо,
Так, немов замріялась ранком чарівним,
Скільки літ текла вона шляхом мандрівним,
Їй цілюще сонце усміхалось жартівливо.