Сiрий листопад

Галина Чехута
Пізня холодна осінь,
День, а уже темніє,
В хмарах згубився пломінь,
Сонечко ледве тліє.

Та й листопад став сірим,
Дні дожива безмовно.
Втішити душу нічим,
Дихає зранку млосно.

Хочу побути в тиші,
Випити чашку кави,
З розумом жити в мирі,
Чути добра октави.

Хочу пізнати Всесвіт,
Космосу таємниці,
Йти по зірковій стежці
В безмірі феєричнім.

Розсудом розумію:
Істину не пізнаю,
Та неземну стихію
Я у думках долаю…

Чую повільні кроки
Осені у тумані…
Меланхолійні нотки
Входять зухвало в настрій…