Вечер

Ана Величкова
              Болгарский
              Природа



                РАННА ВЕЧЕР

                Повява свежа хладина,
                последни блясъци угасват.
                В настъпилата тишина
                се спускат сенки и нарастват.

                Те сливат се в безплътен мрак
                и вечерта обгръща всичко.
                Дървета, къщи, речен бряг
                потъват в тъмната безличност.

                Стаяват се небе и твърд,
                от облаците се пречистват.
                Изгрява бледен лунен сърп
                и звездна светлина се плисва.

                Ана  Величкова