Час не лiкуe

Галина Чехута
Час не лікує

Я знаю, є такі пекучі рани!
Не зцілює ніщо їх,  навіть час.
Не забуває серце підлість зради,
І шрами тупо ниють уві снах…

Ніколи не забути біль утрати!
Буває важко пережити ніч…
Біда відлунням заважає спати,
Трясе до болю, викликає млість.

То спогадами пам’ять кровоточить,
То в мареннях летить у небеса
І розумом ніяк не усвідомить,
Що не існує шляху з небуття.

Шукає серце в темнім небі зірку,
В безсмертя хоче вірити, в дива,
Побачить в миготінні добру звістку,
На мить відчує радісне биття…

Ні, не лікує час душевну муку,
Хіба що трохи притупляє вдень…
А потім знову сердце чує тугу,
Не може зупинити гострий щем…