Болить душа

Галина Чехута
Болить душа… Що робиться зі світом!
Недавно зовсім з вірою жили.
Ніхто не думав про війну з сусідом,
А зараз гинуть у боях сини.

Недавно зовсім сяяло нам сонце
Добра, довіри, дружби навіки!
А зараз ворог сіє біль і горе
І плачуть над загиблими свічки.

Ми марили про космос і планети,
Про небо і блукаючі зірки,
А зараз убивають нас ракети,
Країна засівається слізьми.

Орда руйнує все навкруг безжально,
Нема ні дня, ні ночі без тривог!
Хто згоду дав вбивати нас безкарно?
Чому не спинить лиходія Бог?..