Мерцающая частица

Ана Величкова
                Болгарский
                Космос и Я


                ТРЕПТЯЩА  ЧАСТИЦА

                Преживях,
                каквото ми бе отредено
                и не съжалявам за другото.
                Едва ли щях
                щастлива да бъда
                с невиденото
                и нечутото.

                Следвах си упорито пътя,
                вярна на истината
                и доброто.
                Вярвах дори
                и в утопии,
                от любов към хората
                и живота.

                Всеки ден за мен
                бе ново откритие,
                всеки миг -
                неосезаема вечност.
                Аз бях трептяща частица -
                фотон от космическата
                далечност.

                Ана  Величкова