Чого лякатися в цьом бутт?

Егор Кропоткин
Чого лякатися в цьом бутті?
Оце питання не дає мені заснути,
Й більш того — не дає мені жити, —
Бо як я хочу зустрічати новий грудень!

Навіщо миригувати себе марно?
Хотів б я знати: яку думку маєш ти?
Й знову барвисто, яскраво й гарно,
Жити собі, та допомагати людям!