Не могу!

Ана Величкова
               
              Болгарский
              Мир и Я

               
                Н Е   М О Г А!

                Идват разни дати -
                едни непознати,
                други - трагични.
                Много събития
                ни очакват
                и те ще засегнат всички.

                На какво да се радвам,
                за какво да потъвам
                в тревога?
                В смирена поза заставам,
                но да се моля -
                не мога.

                Накъде да гледам,
                към кого
                думите си да отправя?
                Те задушени чезнат -
                зловредна сила
                ги заличава.

                Ана  Величкова