Люблю осень

Ана Величкова
               Болгарский
               Мир и Я


                ОБИЧАМ  ЕСЕНТА

                Обичам есента
                от детските години -
                с горите, потопени
                в багрена омая,
                с дърветата
                лъчисто засияли,
                с прозрачната река
                от утрото запяла.

                Да ходя на училище,
                уроците да уча,
                с приятели да тичам,
                да пея и играя.
                Загледана в звездите
                на воля да мечтая,
                да вярвам, че в живота
                във всичко ще сполуча.

                Вълнуващи мечти
                и чисти, и невинни -
                отминаха несбъднати,
                забравени дори.
                Но нещо в мен остана
                като следа от рана.
                Една звезда в небето
                загадъчно трепти.

                Ана  Величкова