Я б хотiла

Галина Чехута
Там за горами, за полем
В Україні йде війна,
Світ просочений настоєм
Неприхованого зла.

Я б хотіла взяти фарби,
Написати мирний дім,
Незрівнянні неба барви
І яскравий сонця німб.

Щоб росла повсюди травка,
Квітли мальви і бузок,
У гнізді співала пташка,
І блищав дзвінкий струмок.

Щоб сміялись дзвінко діти,
Панували тиша й мир,
Лава поруч, щоб присісти
І відчути щастя мить.

Одяглася б я шляхетно,
Щоб пройтися по садку,
І дивилася блаженно
На навколишню красу.

Узяла б найкраще сяйво
Жовто-синіх кольорів,
Підняла б над домом прапор,
Щоб під вітром майорів.